Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı
06 Ekim 2023

İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek köfteli patlıcan kebabı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Patlıcan Kebap Kaç Kaloridir?

  • Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan patlıcan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir.

Sebzelerle harmanlanarak sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in meşhur yemeği Ali Nazik tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Patlıcan Kebabı için

Malzemeler

  • 200 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet köy biberi
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri
Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür.
  2. Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
  3. Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
  4. Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun
Servis Önerisi

Patlıcan kebabını, sumaklı soğan, fındık lahmacun, içli köfte veya yoğurtlu atom ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
  • Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz.
  • Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo