Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği
23 Şubat 2023

Ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, turpgiller familyasının önemli bir üyesidir. Türkiye'de en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilen bu besin, genellikle mayıs ayında ekilir. Salata, kızartma ve çorba gibi birçok yemeğin içerisinde kullanılır. İsteğe göre haşlama, fırınlama ve kızartma olarak pişirilebilir. Aynı zamanda çiğ olarak yenilen sebzeler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, meme kanseri riskini azaltmasıyla bilinen fırında karnabahar kızartması tarifine başlayabiliriz.

Düşük kalorili ve sağlıklı karnabahar tariflerine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Fırında Karnabahar Yemeği Kaç Kaloridir?

Fırında karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Ara ve ana öğün olarak tüketebileceğiniz bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için, karnabaharın faydaları nelerdir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında Karnabahar Yemeği için

Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 2 domates
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı minik parçalara bölüp tuzlu ve limonlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerle sarı biberleri ince doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağı ile biber ve domatesleri 3 dakika soteleyin. Karnabaharları ilave edip 5 dakika daha kavurup ateşten alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Yemeği yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  4. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin.
  5. Fırında karnabahar yemeğini, lazanya ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Karnabaharın çıtır olması için, haşlama suyuna limon ve tuz ekleyin.
  • Haşlama işlemi en fazla 15 dakika olmalıdır. Aksi takdirde karnabaharlar fazla yumuşak olur.
  • Karnabaharın orta boyutlarda olması gerekir. Küçük parçalar karnabaharın dağılmasına neden olacaktır.
  • Fırını önceden ısıtın ve karnabaharların yapışmaması için yağlı kağıt kullanın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo