ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KABAK SANDAL

Kabak sandal

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak sandal tarifi için malzemeler

  • 1 kabak
  • 8 kiraz domates
  • 100 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Dereotu

Kabak sandal Nasıl Yapılır

Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp bekletin. Kabağı enine ortadan ikiye kesin ve kenarlarda 1 cm bırakarak içini çıkarın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıymayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve haşlanmış bulgur ekleyip soğumaya bırakın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile kavurun ve kıymaya ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Karışımı kabakların içlerine doldurun. Üzerlerine kiraz domatesler yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.