ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ HAVUÇ MÜCVERİ

Havuç mücveri

Havuç mücveri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç mücveri tarifi için malzemeler

  • 3 havuç
  • 3 dal taze soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç mücveri Nasıl Yapılır

  • Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin ve geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikler, un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir kaşık yardımıyla karışımdan yuvarlak parçalar dökün.
  • Üzerlerini hafif düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.