ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KETEN TOHUMLU KABAK MÜCVER

Fırında keten tohumlu kabak mücver

Fırında keten tohumlu kabak mücver

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında keten tohumlu kabak mücver tarifi için malzemeler

  • 6 kabak
  • 3 dal taze soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı keten tohumu

Fırında keten tohumlu kabak mücver Nasıl Yapılır

  • Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikler, un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Üzerine keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.