ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KARNABAHAR YEMEĞİ

Fırında karnabahar yemeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında karnabahar yemeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 domates
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 çarliston biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında karnabahar yemeği Nasıl Yapılır

Karnahabarı küçük çiçekler şeklinde saplarından ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. İçi yağlanmış fırın kabına dizin. Etleri ve kıyılmış soğanı tencereye alıp kavurun. Küçük kesilmiş biberler ve domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve biber salçasını ekleyip tencereyi ocaktan alın. Karışımı karnabaharların üzerine yayın. Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyip pişirin. Tuzla tatlandırın. Karışım koyulaştığında tavayı ocaktan alın. Beşamel sosu karnabaharların üzerine gezdirerek dökün. Fırın kabını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini yemeğin üzerine serpin. Peynir eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.