ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ YEŞİL KABAK TÜRLÜSÜ

Yeşil kabak türlüsü

Yeşil kabak türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil kabak türlüsü tarifi için malzemeler

• 3 yeşil kabak
• 1 soğan (İnce doğranmış)
• 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
• 250 g kuşbaşı kuzu eti
• 3 yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber
Üzeri için
• Kuru nane

Yeşil kabak türlüsü Nasıl Yapılır

  • Yeşil kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını kazımadan iri küpler halinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak küp doğradığınız kabakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Etlerin ve kabakların pişmesine yakın salçayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın ve pişen yemeğin üzerine gezdirip 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Üzerine kuru nane serperek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.