ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KISIR

> KISIR
Kısır
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kısır tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı ince kırmızı bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 4 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 10 dal taze soğan (Kıyılmış)
  • 1/2 demet nane (Kıyılmış)
  • Tuz
  • Marul
Kısır Nasıl Yapılır

  • Geniş bir tepsi içine bulguru koyun. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin, sıcak suyu da üzerlerine gezdirerek ekleyip el veya kaşıkla karıştırın. Kuru fesleğeni katın. Tepsinin üstünü bir kapakla kapatıp dinlendirmeye bırakın.
  • Dinlenmiş ve sıcak suda yumuşamış bulguru elinizle biraz karıştırın ve yoğurun. Nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırın ve tuzu az ise tuz katın. Zeytinyağını gezdirerek ilave edin ve iyice karıştırın. Yeşillikleri de katıp tekrar karıştırın. Marul ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.