ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KIŞ KUMPİRİ

KIŞ KUMPİRİ

Kış kumpiri
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış kumpiri tarifi için malzemeler
  • 4 adet büyük ve uzun patates
  • 300 g brokoli
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Kış kumpiri Nasıl Yapılır

  • Patatesleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra her birini ısıya dayanıklı folyoya veya yağlı kağıda sarıp fırında közleyin.
  • Bu arada brokolileri küçük küçük doğrayıp, sirke ilave edilmiş kaynar suda en fazla 5 dakika haşlayın. Soğuk suyun içine batırıp çıkartın.
  • Patatesler haşlanınca boyuna ikiye kesin. Kaşık yardımı ile içini hafifçe çıkartıp, oda ısısında yumuşamış tereyağı ile birlikte karıştırın.
  • Ayrı bir kapta haşlanmış bezelyeyi, brokolileri, tuzu, baharatı ve rendelenmiş peyniri harmanlayın.
  • Patateslerin içini sebzeli ve peynirli karışımla doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.