ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KIRMIZIBİBERLİ VE KARAMELİZE SARIMSAKLI HUMUS

KIRMIZIBİBERLİ VE KARAMELİZE SARIMSAKLI HUMUS

Kırmızıbiberli ve karamelize sarımsaklı humus
2 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızıbiberli ve karamelize sarımsaklı humus tarifi için malzemeler
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 1 dal biberiye
  • 2 baş sarımsak
  • Bir tutam toz şeker
  • Taze kekik
Kırmızıbiberli ve karamelize sarımsaklı humus Nasıl Yapılır

  • Kırmızıbiberleri birkaç yerinden delip üzerine zeytinyağı gezdirin. Alüminyum folyo veya yağlı kağıtla iyice sarın. Sarımsakları da soyup üzerine toz şeker ve zeytinyağı gezdirip alüminyum veya yağlı kağıtla sarın. Biberleri ve sarımsakları önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve klasik humus karışımına ekleyerek robotta çekin, servis tabağına alın. Taze kekik ve zeytinyağı ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.