Baharatlı Patates Kızartması

Baharatlı Patates Kızartması
06 Mart 2024

Kökeni Güney Amerika'ya uzanan patates; patates salatası veya patatesli gözleme gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Eski zamanda hayvan yemi olarak kullanılan bu besin, günümüzde haşlama, kızartma, közleme gibi farklı tekniklerle sunulur. Kalsiyum ve demir içermesinin yanı sıra, cilt sağlığına da olumlu etkileri vardır. Potasyum değeri yüksek olan patates, sindirim sistemini rahatlatır. Kızartma olarak tüketildiğinde yağ miktarı arttığı için, küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Baharatlı patates kızartması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, baharatlı patates kızartması tarifine geçebiliriz:

1 Porsiyon Baharatlı Patates Kızartması Kaç Kaloridir?

  • Ayçiçek yağında hazırlanan baharatlı patates kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir. Yağ ve karbonhidrat değeri fazla olduğu için, kalori değeri yüksek bir besindir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Baharatlı Patates Kızartması için

Malzemeler

  • 6 patates

Baharat karışımı için:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Kekik
  • Biberiye

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Baharatlı Patates Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kullanacağınız patateslerin kabuklarını ince ince soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın.
  2. Doğradığınız patatesleri suda duruladıktan sonra mutlaka kurulayın.
  3. Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın.
  4. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
  5. Servis tabağına kağıt havlu serin ve pişirdiğiniz patatesleri yağını çekmesi için havlunun üzerinde bekletin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Baharatlı patates kızartmasını, yanına çok yakışan ve kısa sürede hazırlanan ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patatesleri pişirmeden önce, tuz ve buzlu suda bekletebilirsiniz. Bu sayede daha yumuşak bir kıvam alır.
  • Patates kızartmasının daha çıtır olmasını istiyorsanız, fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz. 
  • Fırında pişirmeyi düşünüyorsanız, kabuklarını soymadan patateslerin üzerinde küçük çizikler açın. 200 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  • Aromalı patates pişirmek için sevdiğiniz baharatlarla harmanlamayı ihmal etmeyin. Pişirdikten sonra kızartma sosları ile süsleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Dilerseniz patatesin üzerinde ufak çizikler açabilir, bu çizikleri tereyağı ve kaşar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo