ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KİMYON TOHUMLU PATATES KIZARTMASI

> KİMYON TOHUMLU PATATES KIZARTMASI
Kimyon tohumlu patates kızartması
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kimyon tohumlu patates kızartması tarifi için malzemeler
  • 3 patates
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu
  • 5-6 dal kıyılmış biberiye
  • Tuz
Kimyon tohumlu patates kızartması Nasıl Yapılır

  •  Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kızartmalık doğrayıp 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş buzlu suyun içine aktarın. 30 dakika buzlu suda beklettikten sonra süzün ve iyice kurulayın.
  • Sıvı yağı kızdırın, patatesleri kızartın.
  • Ayrı bir kasede havanda ezilmiş kimyon tohumlarını, kıyılmış yeşillikleri ve tuzu harmanlayın.
  • Patatesleri kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine aktararak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Patatesler henüz sıcakken kimyonlu karışımı serpin. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.