ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KARNABAHAR PÜRESİ VE GARNİTÜRLER

> KARNABAHAR PÜRESİ VE GARNİTÜRLER
Karnabahar püresi ve garnitürler
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar püresi ve garnitürler tarifi için malzemeler
  • 500-600 g karnabahar
  • 1-2 su bardağı süt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 havuç
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabahar püresi ve garnitürler Nasıl Yapılır

  • Çiçeklerine ayrılmış 400-500 g karnabaharı bir tencereye alın, süt ve sarımsağı ekleyin. Karnabaharı kaplayacak kadar su ekleyip, karnabaharlar iyice yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirin. Pişen karnabaharları süzdürün ve tereyağı, tuz ekleyip pürüzsüz bir püre elde edene dek mutfak robotundan geçirin.
  • Tabakta farklı bir doku yaratmak için 100-200 g çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve dilimlenmiş havucu bir fırın kabına alın. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve Bir-iki tutam tuzla iyice ovup, kuzunun olduğu fırında, üstü açık şekilde, sebzeler renklenip yumuşayıncaya dek 20-25 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.