ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KARALAHANA KAVURMASI

KARALAHANA KAVURMASI

Karalahana kavurması
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karalahana kavurması tarifi için malzemeler
  • 1.5 litre su
  • 2 demet karalahana
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Karalahana kavurması hazırlanışı

  • Suyu geniş bir tencereye alın. İçine ince doğradığınız karalahanayı ilave edin ve kaynatın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve suyunu süzün.
  • Zeytinyağını ayrı bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve bulgurlu karışımı ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!