ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KABAK MÜCVER

Kabak mücver

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 yumurta akı
  • 2 dal dereotu
  • 1~2 dal taze soğan
  • 3~4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Kabak mücver Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp ince kıyın. Unu bir kaba alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için zeytinyağını tavada kızdırıp kabaklı karışımdan bir kaşık yardımıyla alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.