ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ HUMUS

HUMUS

Humus
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humus tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
    Süs için:
  • Turşu
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Domates
Humus Nasıl Yapılır

  • Nohudu haşlayın ve suyunu ayırın.
  • Nohut ve 1 kahve fincanı nohut suyunu, kimyonu ve sarımsağı rondodan geçirin.
  • Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Tahini ilave edip karıştırın, eğer humusun yoğunluğu halen katı ise ayırmış olduğunuz nohudun suyundan veya biraz sıcak su ilave edip yumuşatın.
  • Servis tabağına alın ve iyice karıştırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!