ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ HUMUS

HUMUS

 Humus
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humus tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1/2 limon
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su 
Humus Nasıl Yapılır

  • Haşlanmış nohut kullanmayacaksanız 1 gece önceden suya koyup, ertesi gün yumuşayana kadar bekletin. Kıvamının pürüzsüz olması için kabuklarını soyun. Haşlanmış nohutu mutfak robotuna alıp azar azar tahin ekleyerek çekin. Zeytinyağının yarısı ve kalan tüm malzemeleri ekleyip çekmeye devam edin. Dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin. Eğer humusu daha koyu kıvamlı seviyorsanız suyu daha az ekleyin. Humusu bir tabağa alıp kaşığın arkasıyla şekil verin. Üzerine kalan zeytinyağını ve dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.