Humus

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Humus tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tahin
- 3 diş dövülmüş sarımsak
- 1/2 limon
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
Humus Nasıl Yapılır
- Haşlanmış nohut kullanmayacaksanız 1 gece önceden suya koyup, ertesi gün yumuşayana kadar bekletin. Kıvamının pürüzsüz olması için kabuklarını soyun. Haşlanmış nohutu mutfak robotuna alıp azar azar tahin ekleyerek çekin. Zeytinyağının yarısı ve kalan tüm malzemeleri ekleyip çekmeye devam edin. Dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin. Eğer humusu daha koyu kıvamlı seviyorsanız suyu daha az ekleyin. Humusu bir tabağa alıp kaşığın arkasıyla şekil verin. Üzerine kalan zeytinyağını ve dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!