Güveçte karalahana sarması

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
1 saat
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Güveçte karalahana sarması tarifi için malzemeler
- 2 demet karalahana
- 50 g tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
İç harcı için
- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 g yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı siyez bulguru
- Tuz
- Karabiber
Güveçte karalahana sarması Nasıl Yapılır
- İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanları erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıyma, salçalar ve bulguru ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Karalahananın uzun saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış lahanaları açıp içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
- Karalahana saplarını güveç tencerenizin dibine yayın. Üzerine sardığınız dolmaları yerleştirin. Dolmaların üzerine küçük parçalara kestiğiniz tereyağı ve et suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!