ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ GÜVEÇTE KARALAHANA SARMASI

Güveçte karalahana sarması

Güveçte karalahana sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte karalahana sarması tarifi için malzemeler

  • 2 demet karalahana
  • 50 g tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • Tuz
  • Karabiber

Güveçte karalahana sarması Nasıl Yapılır

  • İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanları erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıyma, salçalar ve bulguru ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Karalahananın uzun saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış lahanaları açıp içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
  • Karalahana saplarını güveç tencerenizin dibine yayın. Üzerine sardığınız dolmaları yerleştirin. Dolmaların üzerine küçük parçalara kestiğiniz tereyağı ve et suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.