ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BADEMLİ BRÜKSEL LAHANASI

BADEMLİ BRÜKSEL LAHANASI

Bademli Brüksel lahanası
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Brüksel lahanası tarifi için malzemeler
  • 1 kg Brüksel lahanası
  • 150 g badem
  • 15 adet kestane (Közlenmiş)
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar
  • 1 avuç yaban mersini
  • 15 adet kaju fıstık
  • 10 adet baby havuç
  • Sosu için
  • Süzme beyaz peynir (İnce rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Bademli Brüksel lahanası Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bir gün önceden çiğ bademleri suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyup kurumaya bırakın.
  • Brüksel lahanasını iyice yıkayıp ikiye kesin. Sirkeli suda 10 dakika bekletip çıkarın, iyice kurulayın. Bir kapta sıvı yağ ile iyice harmanlayın. Isıtılmış fırında üstü hafif karamelize oluncaya kadar pişirin.
  • Baby havuçları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye bölün. Isıtılmış fırına atın, karamelize olunca alın.
  • Bademleri ısınmış yağsız tavada kavurun.
  • Kajuları 5 dakika kadar fırınlayın.
  • Bir kaseye Brüksel lahanasını, havuç ve tüm malzemeleri alın. Sosu bir kasede iyice karıştırıp salatanın üstüne dökün. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.