ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ PAZI SARMASI

Lor peynirli pazı sarması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor peynirli pazı sarması tarifi için malzemeler

  • 200 gr tatlı lor peyniri
  • 1 küçük boy kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 10 yaprak pazı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Birkaç dal dereotu
  • Mayonez

Lor peynirli pazı sarması Nasıl Yapılır

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün, kalın damarlı kısımlarını kesip atın. 1 tatlı kaşığı tuz, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Süzüp soğuk suyun altında birkaç dakika bekletin. Soğanı soyup kıyın. Lor peyniri, ceviz içi ile iyice karıştırın. Pazı yapraklarını avuç içi büyüklüğünde kesin. Lorlu karışımdan kenarına yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ve mayonezi karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.