ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ SOĞAN DOLMASI

Soğan dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan dolması tarifi için malzemeler

  • 12 sarı soğan
  • 300 gr yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemeke kaşığı nar pekmezi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Su

Soğan dolması Nasıl Yapılır

Soğanların dış kabuğunu soyun. Tepelerini kesip bütün olarak haşlayın. Suyunu süzüp ılınınca elinizle alt kısımdan sıkarak dıştan 3 kat kalacak şekilde içlerini çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Kıyma, pirinç, sarımsak, domates salçasının yarısı, biber salçası, yenibahar, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Harcı soğanların içine paylaştırıp tencereye dizin. Nar pekmezi, domates salçası ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Karışımı soğanların üzerine gezdirin. Soğanların üzerini hafifçe geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp yemeği 15 dakika demlendirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.