Soğan Dolması

Soğan Dolması
09 Kasım 2022

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğan, dolma yapımında da kullanılır. Kars yöresi ile özdeşleşen soğan dolması, düşük kalorili ve lezzetli bir yemektir. Soğan dolmasının iç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Harç soğana doldurulduktan sonra, tencerede pişirilir. 20-25 dakikada hazırlanan bu yemek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, soğan dolması nasıl yapılır birlikte görelim.

Nefis dolma tarifleri arayanlar için kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı biber dolması tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Soğan Dolması için

Malzemeler

  • 7 adet soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan (harç için)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Soğan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın.
  4. Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin
  5. Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
  6. Küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  7. Soğan dolmasını, taze nane yaprakları ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Soğan Dolması Kaç Kaloridir?

  1. 1 adet soğan dolması, yaklaşık 60 kaloridir. Bir porsiyonun içinde 2 adet soğan dolması bulunmaktadır. Diyet listeleri için de uygundur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo