ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ SOĞAN DOLMASI

Soğan dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan dolması tarifi için malzemeler

  • 8 soğan
  • 200 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • Yarım çay bardağı tane sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 25 gr tereyağı

Soğan dolması Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyup kaynayan tuzlu suda 15 dakika pişirin. Sudan alıp soğumaya bırakın. Sumağın üzerine sıcak su ekleyip 10-15 dakika bekletin. Taze soğanı ince doğrayıp kıymaya karıştırın. Rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve bulgur, biber salçası, maydanoz, nane, tuz, baharatlar ve zeytinyağının yarısını da ilave ederek iyice karıştırın. Sumaklı suyu süzerek ekleyin. Soğanların iç kısmına hafifçe bastırarak çıkartın ve dolma harcını içlerine doldurun. Tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp aralarına yerleştirin. Domates salçası, tuz, zeytinyağı ve 1.5 su bardağı kadar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Küçük bir tabak kapatıp önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.