ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ PORTAKALLI KEREVİZ DOLMASI

Portakallı kereviz dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı kereviz dolması tarifi için malzemeler

  • 4 orta boy kereviz
  • 5~6 dal tarhun
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 100 gr badem
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Portakallı kereviz dolması Nasıl Yapılır

Kerevizlerin kabuklarını soyup içini oyup çıkarın. Kerevizleri limonlu suda bekletin. Diğer tarafta tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tavada soteleyin. Tavuk etlerini ilave edip karıştırın. Bir su bardağı et suyunu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın. Tarhun ve bademleri irice kıyıp ilave ederek karıştırın. Daha sonra kerevizlerin içine hazırlamış olduğunuz tavuklu içten doldurup, portakal suyunu ilave edin. Kerevizler pişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:41:28

Özel günler için çok güzel...

Misafir12.10.2016 16:41:55

Döküm kek kalıbı sanırsam.Tantitoni çin malı..Açıkcası herseferinde YKMde indirimde görüpte alsam mı deyip ama yerim yok ve birsürü kalıbım var deyip vazgeçtiğim bir kalıp.Bende merak ediyorum bu ağır kalıplarda kek nasıl pişiyor,sonuç güzelmi...Nixie.

Misafir12.10.2016 17:03:35

nerede bulabiliriz internetten satın almaşansımızvarmı yardımcı olursanız sevinirim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.