ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ PİRİNÇLİ DOMATES DOLMASI

Pirinçli domates dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli domates dolması tarifi için malzemeler

  • 4 büyük domates
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Birkaç dal taze kekik
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli domates dolması Nasıl Yapılır

Pirinci bir tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Domatesleri yıkayıp üzerinden iki parmak kalınlığında kapaklar kesin ve içlerini bir kaşıkla çıkarın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Kıymayı bir kaseye alın. Domateslerin içi, soğan, 1 yemek kaşığı salça, sarımsak, zeytinyağı, dereotu, taze kekik ve tuz ekleyip iyice karıştırın. En son pirinci ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın. Üzerine domateslerin kapaklarını yerleştirip tencereye dizin. Kalan salçayı 2 çay bardağı sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kenarından ilave edin. Su iyice kaynadıktan sonara ocağı kısıp yemeği kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.