ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TABULE

Tabule

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tabule tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet roka
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar

Sosu için

  • Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 5~6 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı yaban mersini kurusu

Tabule Nasıl Yapılır

İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip demlenmeye bırakın. Yeşillikleri çok ince kıyıp şişen bulgura ekleyin. Ceviz ve narı ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp tabulenin üzerine gezdirin. Yaban mersini kurusu ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.