ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PANCARLI HUMUS

Pancarlı humus

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı humus tarifi için malzemeler

  • 500 gr pancar
  • 300 gr haşlanmış nohut
  • 80 ml zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 3 dal maydanoz

Pancarlı humus Nasıl Yapılır

Lezzet vejetaryenler için alternatif tatlar sunuyor. Kaynar suda pancarları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ve kimyon ekleyin.

Pancarı iri parçalara bölüp mutfak robotuna alın. Nohut, tahin, yoğurt, sarımsak ve limon suyunu ekleyip robotta püre haline gelinceye kadar karıştırın. Zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın.

Servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Cips, peksimet ya da ekmek ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.