Makarna Salatası

Makarna Salatası
08 Aralık 2023

Çin'den İtalya'ya getirildiği söylenen makarna, dünyanın birçok yerinde farklı şekillerde tüketilir. Türkiye ise makarna tüketiminde 3. sırada yer alır. Ana malzemesi irmik ve su olan bu gıda, İtalyan mutfağında temel besin kaynağı olarak kabul edilir. Garnitürle karıştırılıp salata haline getirilen makarnanın karbonhidrat değeri yüksektir.  Bu nedenle haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunulan klasik makarna salatası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Makarna Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon makarna salatası, yaklaşık 200 kaloridir. Kilo kontrolüne dengede tutmak isteyenler küçük porsiyonları tercih edebilir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Makarna Salatası için

Malzemeler

  • 1 paket dirsek makarna
  • 5~6 kiraz domates
  • 1 havuç, haşlanmış
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3~4 kornişon salatalık turşusu
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 7~8 dal taze fesleğen
  • Tuz
Makarna Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kullanacağınız makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayın ve ardından süzün. Bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  2. Domatesleri dörde bölün. Birkaç mısırı süsleme için ayırın, kalan turşuyu dilimleyin. Havucu temizleyip ince ince halkalar haline getirin. Fesleğeni yaprak yaprak ayırın.
  3. Zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.
  4. Domates, mısır, havuç, turşu, bezelye, siyah zeytin, yeşil zeytin ve fesleğeni salata kâsesine alıp harmanlayın. Hardallı sosu üzerine gezdirin.
  5. Son olarak soğuyan makarnayı da karışımın üzerine dökün ve tüm malzemeleri karıştırın. Ayırdığınız mısır ve fesleğen yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Makarna salatasını gün sohbetleri gibi kalabalıklar için sunacaksanız, mercimek köftesi veya zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Makarnayı bol su ile haşlarsanız, daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Aromalı bir tat elde etmek için haşlama suyuna, et suyu veya tavuk bulyon eklenebilir.
  • Pişirme süresini kısaltmak için suya önce tuz atın, ardından makarnaları ilave edin.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk su ile durulamayın. Delikli süzgeç yardımıyla suyunu akıtın ve bir kenarda bekletin.
  • İçine koyacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. İsteğe göre nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
  • İsterseniz salam ya da sosis ilave edilebilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo