Kuru Börülce Salatası

Kuru Börülce Salatası
25 Aralık 2023

Baklagiller familyasından olan börülcenin ana vatanı Güney Asya ve Hindistan çevresidir. Ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilen bu besin, salata ve yemeklerin içerisinde kullanılır. Kuru, taze ve deniz börülcesi gibi çeşitleri mevcuttur. Kansızlığa iyi gelmesinin yanı sıra yanıkların tedavisinde de kullanılır. Vitamin bakımından zengin olduğu için, hücre dokularının onarılmasını sağlar. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudun direncini arttırır ve kanser riskini en aza düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, anne usulü kuru börülce salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kuru Börülce Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan kuru börülce salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Besin değerleri zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında ya da ana yemek olarak yiyebileceğiniz, düşük kalorili salata tariflerine göz atarak siz de sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Kuru Börülce Salatası için

Malzemeler

  • 250 g kuru börülce
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 taze soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 3-5 kornişon turşu

Sosu için

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
Kuru Börülce Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Kuru börülceleri haşlayıp süzün. Biber ve turşuları küp küp doğrayın.
  2. Dereotu, maydanoz ve soğanı ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta harmanlayın.
  3. Sosu için; zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuzu karıştırıp salataya ekleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kuru börülce salatasını, klasik köfte ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Börülceleri haşladıktan sonra soğuk su kabına aktarın. Bu sayede daha canlı görünecektir.
  • Kullanacağınız malzemeleri bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurutun.
  • İsteğe göre domates ve yeşil biber de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu, servis işleminden önce salatanın üzerinde gezdirin. Aksi takdirde salata kendini salarak daha sulu bir kıvam alacaktır.
  • Dilerseniz, kornişon turşunun yanında kıl biber turşusu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo