ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KARNABAHARLI, TAVUKLU SALATA

Karnabaharlı, tavuklu salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabaharlı, tavuklu salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış karnabahar
  • 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 turp
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 demet roka
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

Sos için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • karabiber

Karnabaharlı, tavuklu salata Nasıl Yapılır

Salata kasesine saplarını kopardığınız ve yarıya böldüğünüz roka yapraklarını, maydanozu, çiçeklere ayırdığınız karnabaharı ekleyip karıştırın. Üzerine ince dilimlediğiniz tavuk etlerini, halka doğradığınız turpları ve soğanı ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.