ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KALAMAR TAVA

KALAMAR TAVA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 8 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalamar tava tarifi için malzemeler
  • 500 gr temizlenmiş kalamar1 kahve fincanı soda1 kahve fincanı bira1 çay kaşığı karbonatTuzKızartmak için; sıvıyağ
Kalamar tava Nasıl Yapılır

Kalamarları keskin bir bıçak yardımı ile halka halka dilimleyin. Karbonat ve tuzu karıştırıp kalamarları hazırladığınız bu karışımla iyice ovun ve 3-4 sefer bol suda iyice yıkayın. Bir süzgece alıp fazla suyunun süzülmesini bekleyin.

Soda ve birayı bir kapta karıştırın. Kalamarları hazırladığınız bu karışıma bulayın. 5 saat üzeri açık olarak oda sıcaklığında bekletin. Sıvıyağı kızdırıp kalamarları kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.