ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ HURMALI SEMİZOTU SALATASI

Hurmalı semizotu salatası

Hurmalı semizotu salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı semizotu salatası tarifi için malzemeler

  • Yarım demet semizotu (Yaprakları ayıklanmış)
  • 8 adet hurma (İnce doğranmış)
  • 8-10 adet taze bakla (Veya kuşkonmaz)
  • 4 yemek kaşığı kurutulmuş domates (Küp doğranmış)
  • 2 dal reyhan (Yaprakları ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (Kıvrıkları)   

Sosu için

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hurmalı semizotu salatası Nasıl Yapılır

Hurmalı nefis semizotu salatası hazırlanışı...
  • Taze baklaları kaynayan suda 3-4 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün ve uzunluğuna göre 2’ye ya da 3’e bölün. 
  • Sosu için limon suyu ile yoğurdu bir kaseye alın. Zerdeçal ve karabiberi ilave edip iyice çırpın.
  • Semizotu yapraklarını, haşladığınız baklaları ve diğer malzemeleri derin bir kaseye aktarıp harmanlayın. Salatayı servis tabağına aldıktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Çörek otunu limon kıvrıklarıyla birlikte serperek servis yapın. 
  • 100 gram hurma günlük lif ihtiyacının yüzde 30’unu tek başına karşılayabilir. Lif sindirim sisteminin dengeli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, hazmı kolaylaştırır, bağırsakların artık maddelerden arınmasını sağlar.

    Pratik patatesli semizotu salatası tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.