ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ETLİ SALATA

Etli salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli salata tarifi için malzemeler

  • 1 yedikule marul
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 2 bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sos için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Etli salata Nasıl Yapılır

*Bonfileleri şeritler halinde doğrayın ve zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik serpiştirip ocaktan alın.

*Marul yapraklarını yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Havucun kabuğunu soyup jülyen doğrayın ve marula karıştırın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kapari ekleyin.

*Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı servis tabağına alın. Et dilimlerini, dilimlenmiş yumurtayı üzerine yerleştirin. Maydanozu ince kıyın ve salatanın üzerine serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

smryna12.10.2016 16:42:17

en sevdiğim reçeldir.deneyeceğim..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.