ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ YOĞURT SOSLU VE CEVİZLİ SARAY KÖFTESİ

> YOĞURT SOSLU VE CEVİZLİ SARAY KÖFTESİ
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt soslu ve cevizli saray köftesi tarifi için malzemeler
  • 600 gr köftelik dana kıyma1 kahve fincanı su2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi4 yumurta1 su bardağı çekilmiş ceviz1 kahve fincanı dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı unKızartma için: 1 su bardağı zeytinyağıDereotlu yoğurt sos için: 300 gr süzme yoğurtYarım demet dereotu
Yoğurt soslu ve cevizli saray köftesi Nasıl Yapılır

Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.

Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.