ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ SARIMSAKLI ISPANAK EZMESİ

Sarımsaklı ıspanak ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı ıspanak ezmesi tarifi için malzemeler

  • 500 g ıspanak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 150 g ceviz içi
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi

Sarımsaklı ıspanak ezmesi Nasıl Yapılır

Tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Ispanakları tuzlu suya atın ve yapraklar yumuşadığı anda bir kevgir yardımıyla sudan çıkartın. Ilındıktan sonra elinizle suyunu sıkarak geniş bir kaba alın. Kenarlarını çıkarttığınız tost ekmekleri, ceviz içi, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ile tatlandırıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.