ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PATATAS BRAVAS

Patatas bravas

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatas bravas tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g bebek patates
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Üzeri için

  • Krema

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patatas bravas Nasıl Yapılır

Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin. Tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın. Patatesleri ilave edip iyice harmanlayın. Baharatlı patatesleri kızgın yağda kızartın. Sosu için ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında hafif soteleyin. Rendelenmiş domates, salçalar, toz şeker ve tuzu ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirin. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alın. Fazla yağını çektirip servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Krema ile süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.