ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ LİMON SUYUNDA MANTAR GARNİTÜR

LİMON SUYUNDA MANTAR GARNİTÜR

Limon suyunda mantar garnitür
2 Kişilik
Hazırlama 2 saat
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon suyunda mantar garnitür tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı mantar (İnce dilimlenmiş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 diş sarımsak (İkiye bölünmüş)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon kıvrıkları
  • 100 g İzmir tulumu
Limon suyunda mantar garnitür Nasıl Yapılır

  • Yayvan bir kabın tabanına sarımsağı sürerek garnitürün ilk hazırlığını yapın.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice çırparak karıştırın. Mantarları serin. Üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirin ve her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • İnce yaprak şeklinde dilimlenmiş tulum peyniri, karabiber ve limon kıvrıkları serperek streç film ile üzerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.