ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ LAHANALI GARNİTÜR

> LAHANALI GARNİTÜR
Lahanalı garnitür
2 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı garnitür tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı lahana (Kibrit çöpü doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 adet kırmızı soğan (Halka doğranmış)
  • 3-4 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı sarımsak (İncecik kıyılmış)
Lahanalı garnitür Nasıl Yapılır

  • Lahana ve soğanı tuzla birlikte elinizle iyice ovun. Fazla tuzunu silkeleyip bir karıştırma kabına alın.
  • Küçük bir tavada susamı ve kapariyi hafif soteleyin. Zeytinyağı ve sirke ile sarımsağı ayrı bir kapta iyice karıştırın ve lahananın üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanozu da ilave edip iyice harmanlayın ve bir servis tabağına aktarın. Pişirdiğiniz kağıtta tekir balığının yanında servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.