ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ KÖFTELİ KABAK HALKALARI

KÖFTELİ KABAK HALKALARI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli kabak halkaları tarifi için malzemeler
  • 4 kabak 300 gr tavuk kıyma 1 soğan Yarım demet dereotu 3-4 domates 2 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi Tuz karabiber kırmızıbiber
Köfteli kabak halkaları Nasıl Yapılır

Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini elinizle ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, ekmek içi, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın.

 Kabakları temizleyip 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve domateslerle karıştırın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi ekleyin ve sos kıvamında pişirin. Tuzla tatlandırın. 

Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin. İçlerine köfteleri yerleştirip üzerine domates sosunu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.