ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ FAVA

Fava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fava tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuru bakla Yarım su bardağı zeytinyağı 1 soğan 1.5 demet dere otu 1 limonun suyu 5-6 dal maydanoz Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber Tuz

Fava Nasıl Yapılır

Kuru baklayı bol suyla bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün akan suyun altında yıkayıp süzün. Soğanı temizleyip kıyın.

Zeytin yağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Baklaları ilave edin. 3-4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dereotunu temizleyip kıyın. Tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Robotla püre haline getirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberle süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.