ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ BULGUR KASESİNDE HUMUS

Bulgur kasesinde humus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur kasesinde humus tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Bulgur kasesi için1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yumurtanın akı
  • 1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 tutam tuz

Humus için

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı tahin
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Pulbiber
  • Tuz

Bulgur kasesinde humus Nasıl Yapılır

Bulgur kasesinde humus kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Köftelik bulguru çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Suyunu iyice çekip kabarıncaya kadar
bekletin. Çırpılmış yumurta akı, peynir ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.

Bulgur hamurunu yağlanmış ve unlanmış tartölet kalıplarına paylaştırın.Kalıpları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın.

Humus için nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp haşlama
suyundan yarım su bardağı saklayın.

Nohutları robota alıp püre getirin. Tahin, limon suyu, ayırdığınız su, sarımsak, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp püreye
ekleyin. Humusu tavaya alıp kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ilınmaya bırakın.

Humusu tartöletlerin içine paylaştırın.Pulbiber serpip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:45

Tahin 1 çay kaşığı mı olacak 1 çay bardağı mı?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.