ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ TAVUKLU KÖMBE

Tavuklu Kömbe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Kömbe Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 kesme şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Yufkaları yağlamak için

  • 150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ

İç malzeme

  • 5 soğan
  • 1 bütün tavuk
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
  • 1 demet maydanoz

Tavuklu Kömbe Nasıl Yapılır?

Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.

İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar  haşlayıp etini tel tel ayırın. Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pulbiberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.

Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin. 2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.

Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!