ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ SOĞANLI ÇITIR MİLFÖY

Soğanlı çıtır milföy

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı çıtır milföy tarifi için malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 4 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurtanın sarısı

Soğanlı çıtır milföy Nasıl Yapılır

Un, süt ve tereyağını tencereye alın orta ateşte sürekli karıştırarak beşamel sos hazırlayın. İnce doğranmış radikaları sıcak suda 5 dakika bekletip süzün. Radikaların suyunu süzdürüp hazırladığınız sosun içine atın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Aralarına önce krema sonra radikalı karışımı yayın. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.


Ramazan ayında sahur yemekleri listenizde de bulunabilecek hafif bir tarif.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.