ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ ŞARK KÖFTESİ

Şark köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şark köftesi tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 30 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

Şark köftesi Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in Sahur yemekleri  listesinden iyi bir seçim...

Hamuru hazırlamak için; maya ve tozşekeri 1 bardak ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin. Unu derin bir kaba alın. Mayalı karışım, yumurta ve sıvıyağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Ekmek içini ıslatıp sıkın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Kıymaya, ekmek içi, yumurta, domates, soğan, sarımsak, peynir, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Köfte harcını somun ekmek şekline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamuru  merdane ile dikdörtgen şeklinde  açıp ortasına önceden pişirdiğiniz köfteyi yerleştirip paket gibi sarın. Yağlanmış  fırın tepsisine hamurun birleşme kenarı alta gelecek şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tepsiyi fırına verip 15-20 dakika pişirin.  Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.