ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ OTLU EKMEK HAMURU KIZARTMASI

Otlu ekmek hamuru kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ekmek hamuru kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 2 dal taze biberiye
  • 5 dal taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Otlu ekmek hamuru kızartması Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için pratik lezzetler hazırlayın. Biberiye ve kekiği ince kıyıp kırmızı pul biber serpin ve karıştırın. Hamurun parmaklarınıza bulaşmaması için ayçiçeği yağıyla elinizi yağlayın ve harcı ekmek hamuruna ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Parmağınızla ortasına delik açıp yuvarlayarak simit şekli verin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve tencerede bol ayçiçeği yağında kızartıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.