Mısır Çorbası

Mısır Çorbası
16 Nisan 2024

Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir. Sindirim sistemini düzenleyen bu besin, düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de kendine yer bulur. İçeriğinde bulunan B vitamini ve kalsiyum değerleri de yüksektir. Bu yüzden kemik gelişimine yardımcı olan besinler arasındadır. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada bir kez tüketilmelidir. Mısır çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı mısır çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Mısır Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon mısır çorbası, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili çorba doyurucu olduğu için diyet listelerinde de yer verilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Mısır Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g dondurulmuş mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5-6 dal frenk maydanozu
Mısır Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.
  2. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  3. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 
Servis Önerisi

Mısır çorbasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Çorbanın içinde kullanacağınız mısır konservede ise tarife başlamadan önce mutlaka haşlayın.
  • Taze mısır kullanacaksanız, çorbanın daha çabuk pişmesi için mısırları bir gece önceden suda bekletin.
  • Çorbanın kıvamı sulu olduysa, azar azar un ekleyerek karıştırabilirsiniz.
  • Çorbada topaklanma olmaması için sık sık karıştırın. Çorba piştiğinde blenderdan geçirerek, daha kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çorbanın üstü için tereyağı ve pul biber karışımından oluşan bir sos hazırlayabilirsiniz.
  • Un yerine mısır unu da kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo