Kıymalı börek

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kıymalı börek tarifi için malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı eritilmiş margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yumurta akı
- Yarım limonun suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı susam
- -İç malzeme
- 150 gr kıyma
- 3 soğan
- 1 sivribiber
- 1 sarı dolmalık biber
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 2 domates
- 3 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Tuz
Kıymalı börek Nasıl Yapılır
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Un, yumurta akları, eritilmiş margarin, yoğurt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya bölün. Her birini merdane ile 10-15 santim çapında açın.
Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun. Kıyılmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyip kavurun. Maydanoz, tuz ve tozbiberi ilave edip ocaktan alın.
Büyük hamuru yağlanmış kalıba yayın. İçine ılık kıymalı harcı yayın. Üzerini küçük hamurla kapatın. Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyini kaplayacak şekilde fırça ile sürün. Susam serpip 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!