ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KAVURMALI TEPSİ BÖREĞİ

Kavurmalı tepsi böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurmalı tepsi böreği tarifi için malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 350 gr kavurma
  • 2 sivribiber
  • 1 soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • Karabiber

Kavurmalı tepsi böreği Nasıl Yapılır


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı temizleyip kıyın. Bir tavaya kavurmayı alıp yağı eriyene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve biberi ekleyip karıştırın. Domates salçası ilave edip karabiber serpin ve ateşten alın.

Margarini eritip ılıtın ve sütle çırpın. Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı serin. Sütlü karışımdan yufkanın üzerine birkaç kaşık gezdirip yumurta fırçasıyla her tarafına sürün. ‹kinci yufkayı iri parçalara bölüp üzerine yerleştirin.

Kavurmalı iç malzemeyi yayıp üçüncü yufkayı parçalar halinde üzerine kapatın ve sütlü karışımdan sürün. Dördüncü yufkayı bütün halde serip kenarlarını kıvırın. Kalan sütlü karışıma 1 yumurta sarısı ekleyip çırpın ve yufkanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.