ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KAHVALTI ÇÖREĞİ

Kahvaltı çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahvaltı çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 patates
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı anason

Harcı için

  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr lor peyniri
  • 6 dilim dana jambon
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Kahvaltı çöreği Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için hamurişleri ile muhteşem lezzetler hazırlayın. Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın. Ay şekline getirip
uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.