ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KABAKLI KAŞARLI GÖZLEME

Kabaklı kaşarlı gözleme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı kaşarlı gözleme tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 kabak
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Kabaklı kaşarlı gözleme Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Kabakları ve kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Tuz ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın.

Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde harçtan 4 kaşık yerleştirip yayın. Her iki taraftan yufkayı üstüste kapatın. Kalan kısımları da kapatıp dikdörtgen haline getirin.

Orta ateşte iyice ısınan tavada her iki tarafını da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.