ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ HURMA HELVASI (DİYARBAKIR)

Hurma helvası (Diyarbakır)

Hurma helvası (Diyarbakır)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurma helvası (Diyarbakır) tarifi için malzemeler

  • 10 adet hurma
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Hurma helvası (Diyarbakır) Nasıl Yapılır

Hurma helvası Diyarbakır’da Ramazan’da sahur yemeğidir.

  • Hurmaları ince doğrayın. Tavada yağı eriterek, su ve hurmaları ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Aralarını açarak yumurtaları kırın. Üzerine çörek otu ile limon kabuklarını serpip tavanın kapağını kapatın. Yumurta akları beyazlayıncaya kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.

Tüm hurma çeşitleri karbonhidrat, doymamış yağ asitleri, protein ve lif bakımından çok zengindir. Hurma ayrıca 15 farklı mineral ve C, B1, B2, A vitaminleri de içerir. Hurmanın faydaları arasında belki de en önemlisi DNA ve hücreleri yenileme özelliğidir.

Nefis peynirli irmik helvası tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.