ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ ETLİ KEREVİZ DİZMESİ

Etli kereviz dizmesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli kereviz dizmesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 30 gr margarin
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Terbiye için

  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurta

Etli kereviz dizmesi Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.

Kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölün. Kerevizleri kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletin. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip verev dilimleyin.

 Margarini tencerede eritip soğan ve eti kavurun. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirin.

Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizin. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını örtüp pişirin.

Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzdüğünüz suyu gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.